BÖLÜMLERİMİZ

BÖLÜMLERİMİZ

LGS (Liselere Giriş Sınavı)

Kurumda haftada 14 saat LGS hazırlık eğitimi ile Türkçe, matematik, fen bilgisi, sosyal bilgiler, İngilizce, din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri verilmektedir. Dijital ve basılı olmak üzere iki farklı yayın grubu ile çalışılmaktadır. Türkiye genelindeki sınavlara 92 bin öğrenci katılmakta ve Sarıyer Akademi kurum olarak ilk üç içerisinde yer almaktadır.

2019 Yılı Sınavla Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav Bilgileri

 

YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı)

Haftada 14 saat YKS hazırlık eğitimi ile Türk Dili ve Edebiyatı, Türkçe, matematik, geometri, fizik, kimya, biyoloji, tarih, coğrafya dersleri verilmektedir. Haftada bir gün soru çözüm ve sınav günü olarak değerlendirilmektedir. Dijital ve basılı olmak üzere iki farklı yayın grubu ile çalışılmaktadır. Bir yayın grubu içerisinde 152 kurum ve 20 bin öğrenci, diğer yayın grubu içerisinde ise 70 bin öğrenci ile sınavlara hazırlanılmaktadır.

Yükseköğretim Kurumları Sınav Bilgileri

 

ARA SINIF (7. – 10. – 11. Sınıf)

Okul derslerine yönelik kazanımlarına uygun eğitimler verilmektedir. Sınavlara hazırlık amaçlı klasik uygulamalar ve test uygulamaları yapılmaktadır.

 

MATEMATİK OLİMPİYATI

Öğrencide matematiğe karşı sevgi ve heyecan uyandırmak, önemli matematik konseptlerini çocuklara öğretebilmek, öğrencilerin problem çözebilme becerilerini geliştirmek, öğrenciye gerekli matematiksel esnekliği kazandırabilmek, olaylara daha geniş pencereden bakabilmeyi alıştırmak, öğrencinin matematiksel yaratıcılığını geliştirmek ve öğrenciyi buna teşvik etmek temel amaçlarımızdır.

 

YAPAY ZEKÂ

Kodlama ve matematik bilgisi olmadan yapay zekâyı kullanmak, bu bilim dalına yön vermek mümkün değildir. Liseden itibaren öğrencilere bu bakış açısını kazandırmak gerekir. Çağın bilim ve teknolojisine yön verebilecek çok boyutlu ve disiplinler arası düşünebilen gençlere ve bu gençleri yetiştirecek proje odaklı bir eğitim modeline ihtiyaç var.

Kurumda ücretsiz olarak verilen Yapay Zekâ eğitiminde; Finansta Makine Öğrenmesi, Doğal Dil İşleme, Sosyal Medya Analizi, Görüntü İşleme, Derin Öğrenme, Genetik Algoritmalar ile Optimizasyon gibi birçok farklı konu uygulamalı olarak işlenmektedir. Katılımcılar ile birlikte Genetik Algoritmalar ile Öznitelik Seçimi, Sosyal Medya İzleme, İlgi & Beklenti Tespiti, Küfür & Kötü Niyet Tespiti, Görüntülerde Anomali Tespiti gibi projeler geliştirilmektedir. Bu eğitimde de hedef öğrencilerin kendi projelerini hayata geçirebilmeleridir.

 

 

KURUM KABUL SINAV SÜRECİ

Kurum kabul sınavları her yılın mayıs ayında yapılmaktadır. Kuruma kabulde sınav sonuçlarına göre en üst puandan itibaren kontenjan sayısına göre öğrenci alınmaktadır. Alınacak öğrencinin Sarıyer ilçesinde ikamet ediyor ya da okuyor olması gerekmektedir.

Kuruma kabul edilen öğrencilerden istenecek belgeler:

  • İkametgâh belgesi
  • Öğrenci belgesi / Diploma fotokopisi (Mezun öğrenci için)
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • 1 adet vesikalık fotoğraf
  • Paylaş: